previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

A Holdfény Mazsorett Csoport most ünnepelte fennállásának 22. évfordulóját. A lányok évente 30-40 alkalommal lépnek színpadra. A helyi és területi rendezvények mellett minden évben rendszeres meghívottjai a lengyelországi rybniki ZLOTA LYRA nemzetközi fúvószenekari és mazsorett fesztiválnak, ahol elnyerték a „legjobb koreográfia” díjat, majd 2015-ben ezen a nívós nemzetközi fesztiválon a 3. helyezést érték el, 2016-ban kiemelt különdíjat nyertek. 2017-ben második, 2018-ban ismét különdíjas lett a mazsorett csoport.  Szerbiában, Magyarkanizsán a mazsorett és társastánc fesztiválokon táncaikkal arany és ezüst minősítéseket szereztek. 2017-ben Budapesten táncaikkal első és második helyezéseket értek el.

Görögországba többször eljutott a csoport. A görögországi Larissában szintén nemzetközi fúvószenekari és mazsorett találkozókon jártak, valamint több görög település kulturális programját színesítették táncaikkal. A mazsorettek Csehországban is szerepeltek néhányszor. Szlovákiába, a Felvidék településeire már visszajáró vendégek. Háromszor jártak Erdélyben, a sóváradi testvértelepülésen. Az évek folyamán több alkalommal vettek részt a lányok a mazsorett szépség-versenyeken  Mezőkövesden, Sátoraljaújhelyen, a mazsorett fesztiválon, ahol mindig elnyerték az első-harmadik helyezéseket.

A Holdfény Mazsorett Csoport kétórás repertoárral rendelkezik, valamint menettáncot is táncol, melyet arany minősítéssel díjazott a zsűri 2018-ban. Programja gazdag, a hagyományos indulók mellett vidámabb számokat is előadnak bottal és pomponnal. Három utánpótlás csoport segíti a nagyok munkáját. Az Új Holdfény a közvetlen utánpótlás csoport, 2-3 éve járó általános iskolás lányok közössége. Ők már eléggé összeszokott gyerekek, sokszor szerepeltek a nagyobbakkal együtt, folyamatosan bővül a műsortáruk. Több vidéki fellépésre is eljutottak már. A Szivárvány és Kiscsillag Csoportban vannak a legfiatalabbak lányok. A mazsoretteket 21 éve Ujjné Schneider Hedvig vezeti, akinek a csoportban táncoló idősebb lányok segítik munkáját.

Ujjné Schneider Hedvig

Ujjné Schneider Hedvig

Csoportvezető

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Rigó utca 13.

Telefonszám: +36 30 229 7554

E-mail: schedvig@freemail.hu, schedvig@gmail.com

Galéria